Terápiák

RGM

A foglalkozásokat a Ronnie Gardiner Módszer (RGM) alapján építjük fel, melynek lényege, hogy egyszerre használ audio-, verbális-, vizuális-,taktilis-és mozgásos ingereket, amely tréningezi az idegpályákat, érleli az idegrendszert. Fejleszti a téri tájékozódást, (diszlexiánál különösen nehéz), szerialitást, munkamemóriát. Zenére végzett speciális koreográfiákat tanulunk, amelyek fejlesztik a motoros és kognitív képességeket, és a koncentrációt, miközben a terápiás hatás érdekében zenével és a ritmussal segít a motiváció és az együttműködés fenntartásában. Stressz oldás, szorongás oldás mellékhatásként jelen van. A foglakozásokon a zenei és mozgásos elemek közös fejlesztésével a gyerekek kreatívitását és játékos energiáit is bevonjuk a folyamatba. A foglalkozások kezdetekor diagnosztikát végzünk, ami a alapjául szolgál a fejlődés követéséhez. A foglalkozások heti 1 alkalommal 4-5-fős csoportban zajlanak.